|
|
|
W 2002 roku chcąc zacząc się wspinać trafiłem do KW Gliwice, skąd od razu zaciągnięto mnie w skały. Moje pierwsze spotkanie z wapieniem, korkerami i sznurkiem odbyło się właśnie w towarzystwie Dziędzielewicza oraz Krystyny i Joachima Czok. Pamiętam, że nie mogłem wtedy uwierzyć w to ile ten człowiek miał w sobie energi, zapału i chęci do działania, pomimo sędziwego już przecież wieku. Zdzichu cały dzień spędził spacerując wokół góry Birów, z sentymentem obserwując jurajski horyzont, a miał już wtedy przecież 86 lat... Oby na każdego z nas czekała taka starość ![]() Pozdrawiam, Wojtek Karnaś Heartbeat Szkoła Wspinania Vertical Limits Zielona Szkoła Tatry |
Temat | Odsłon | Napisane przez | Wysłane |
---|---|---|---|
Komentarz do: Zdzisław Dziędzielewicz-Kirkin - ojciec polskiego taternictwa | 2610 | Anonymous User | 2013-02-20 10:58 |
Re: Komentarz do: Zdzisław Dziędzielewicz-Kirkin - ojciec polskiego taternictwa | 1860 | Wojtek Karnas | 2013-02-21 16:38 |
Uwaga: publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników strony. Portal Górski www.portalgorski.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.