Ceneria

Materiały wykorzystywane w produktach Canada Goose

Canada Goose to firma, która narodziła się w niewielkim magazynie w Toronto pięćdziesiąt lat temu. Od tego czasu zyskała międzynarodową renomę i stała się jedną z nielicznych firm, które oferują doskonałą odzież na ekstremalne warunki. Najcieplejsze kurtki Canada Goose z powodzeniem sprawdzają się nawet w najzimniejszych miejscach na ziemi! Dlaczego są tak niezawodne? Kluczem do zrozumienia tego fenomenu są zastosowane materiały i technologie.

Kolorowa kolekcja puchówek Patagonii – by nie było zimno

Zgodnie z polityką firmy Patagonia najważniejszą kwestią jest tworzenie wysokiej jakości produktów przy zminimalizowanym obciążeniu dla środowiska naturalnego. Przedstawiamy kolorową kolekcję kurtek puchowych Patagonia na sezon 2014 / 2015, w których zasada ta również ma swoje odzwierciedlenie.

Puch łatwy do wyśledzenia – Patagonia prowadzi dochodzenie

Wyroby puchowe stanowią najsolidniejszą ochronę w największe mrozy. Pozwalają na utrzymanie optymalnej ciepłoty ludzkiego ciała nawet przy niskiej wadze wypełnienia. Puch jest również bardzo sprężysty, zajmuje mało miejsca, a skompresowany szybko wraca do swojej poprzedniej objętości, nie tracąc właściwości cieplnych. W ofercie firmy Patagonia znajduje się wiele kurtek i swetrów puchowych, które polecamy na nadchodzącą zimę. Patagonia stosuje w nich puch najwyższej jakości pochodzący z pewnych źródeł. Proces pozyskiwania puchu monitorowany jest przez firmę na każdym etapie. Zapraszamy do wspólnego ich prześledzenia.

Warstwa po warstwie – SmartWool, gdy jest zimno

Robi się coraz zimniej, a będzie jeszcze gorzej. Wszystkim, którym doskwierają niskie temperatury, polecamy wykonaną z naturalnych włókien odzież SmartWool. Połączona w warstwy będzie jeszcze lepiej działać!

Szybki posiłek podczas wędrówki - dania Trek'n Eat w 10 minut

Liofilizaty w około 90 procentach zachowują nie tylko kształt, barwę, smak i aromaty potrawy, ale przede wszystkim witaminy i wszystkie składniki odżywcze. Są zakonserwowane bez użycia konserwantów, ponieważ powstają poprzez usunięcie wody ze składników dania. Mogą w takiej formie być przechowywane nawet kilka lat!